Donáth Anna: Eljött a hanyatló Kelet korszaka

Donáth Anna: Eljött a hanyatló Kelet korszaka

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője. (Fotó:Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A nyugati típusú liberális demokráciák tökéletlenek. Olyanok, mint az élő organizmusok: folyamatos javításra szorulnak. A keleti autokráciák első ránézésre stabilak, erősek és lenyűgözőek, mint egy momumentális emlékmű. De szükségszerű hanyatlásuk is ebből fakad: rendíthetetlennek szánt építőelemeik képtelenek a megújulásra – erről írt Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője közösségi oldalán.

Utóbbit azzal támasztotta alá: Kína gazdasága súlyos gondokkal küzd, növekedése lassul, Törökországban egyre mélyebb a megélhetési válság, miután júniusi 38%-os inflációs adat után júliusban ismét 47% fölé ugrott az éves pénzromlás. – Oroszország gazdasága mélyrepülésben: a GPD-vel és a rubel árfolyamával párhuzamosan zuhan a lakosság életszínvonala is – jegyezte meg.

Szerinte a magyar miniszterelnök „három legfőbb példaképének” teljesítményét mi sem jelzi jobban, mint a migráció. – Oroszországból a háború kitörése óta több százezer jól képzett szakember vándorolt nyugatra. Kína milliószám exportálja a vendégmunkásokat a világ minden szegletébe, köztük már Magyarországra is. És továbbra is törökök milliói dolgoznak Németországban, és nem németek milliói Törökországban – jegyezte meg. Arra is felhívta a figyelmet, Magyarország gazdasági teljesítménye négy negyedév óta zsugorodik, már 2,3%-nál jár az éves visszaesés. Miközben már több mint 500 ezer magyar vándorolt ki Nyugatra a magasabb fizetés, a jobb élet és a szabadabb légkör reményében. – A tények egyértelműek: eljött a hanyatló Kelet korszaka. A magyar állampárt példaképei csődöt mondtak az egyetlen dologban, ami egy állam kötelessége lenne. Nem tudtak népeiknek jobb életet biztosítani. Magyarország pedig keletimádó kormánya vezetése alatt követi őket a hanyatlásban – írta posztjában.

A politikus bejegyzésének apropója feltehetően az, hogy a hétvégén és hétfőn is „diplomáciai nagyüzemet” tartott Orbán Viktor, és több keleti ország vezetője is Magyarországon járt.

Címkék: Donáth Anna