Donáth Annának nagyon nem tetszenek a DK új, pedofilozó plakátjai

Donáth Annának nagyon nem tetszenek a DK új, pedofilozó plakátjai

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A „Pedofil forródrót” után most itt az „Isten?, Haza?, Pedofília!" plakát, ami olyan, mintha Rogán Antal boszorkánykonyhájába készült volna. Azt üzeni, hogy itt pedofilok állnak szemben a nem pedofilokkal. Hányingerem van – szögezte le Donáth Anna legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

A Momentum elnöke a DK március elsején indított kettős plakátkampányára reagált, amely két részből áll. A DK EP-képviselőinek plakátján az látható,  hogy „Pedofilmentegető helyett európai gyermekvédelmet!”. A párt elnökének plakátja pedig – a DK közlése szerint – a keresztény-konzervatívnak és családbarátnak hazudott kormány képmutatására reagál. Gyurcsány Ferenc egy fotót is posztolt a bejegyzéshez, amelyen Orbán Viktor látható egy óriásplakáton, az alábbi felirattal: „Isten? Haza? Pedofília!” Ez az a plakát, ami leginkább kiválthatta Donáth Anna kritikáját. 

A Momentum elnöke mindenekelőtt leszögezi: „Ami körülöttünk történik a kegyelmi ügy kapcsán, az az elmúlt tizenöt év legsúlyosabb botránya. Egy erkölcsi Csernobil. Világosan kiderült, hogy a rendszer velejéig romlott.” Nem gondolja különbnek a pedofilokat felmentőket, legyen az igazgatóhelyettes, miniszter vagy püspök, mint a tényleges elkövetőket. Nem gondolja, hogy az a kormányzat, ami segítséget nyújt a bűnösnek és megtapossa az áldozatot, bármilyen kíméletet érdemelne. De szerinte akármekkora is a felháborodás, nem süllyedhetünk le ugyanerre a szintre. Donáth azt tartja a legrosszabb reakciónak, „ha a horrorisztikus információk hatására kivetkőzünk az emberségünkből, a tisztességünkből, a civilizáltságunkból”. Szerinte a DK sokadszorra fogalmaz meg olyan politikai üzenetet, ezúttal plakátkampány formájában, amit emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan tart.

Úgy látja, az ilyen gyűlöletkeltő plakátok elviszik a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről, illetve arról, hogy még mindig nem történt valódi felelősségvállalás és még mindig nem kaptunk valódi válaszokat. Végül mindenkit arra kért az ellenzéki politikus, hogy maradjanak emberek.