Eddig a Demokratikus Koalíció áll a legjobban a jelöltek versenyében

Eddig a Demokratikus Koalíció áll a legjobban a jelöltek versenyében

Előválasztás Szombathelyen (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön kora délután, hetven körzet eredményeinek összesítése után a Demokratikus Koalíció vezette a pártok előválasztási versenyét. A DK-nak 26 nyertes jelöltje volt, őket a Jobbik követte 15, a Momentum 10, az MSZP pedig 9 jelölttel. A Párbeszéd és az LMP 5-5 körzetet tudhat magáénak. A 70 első helyezett között 54 férfi és 16 női jelölt volt.

A legnagyobb arányú győzelmet Farkas Attila, a Jobbik jelöltje aratta Fejér megye 2. választókerületében. Ő 91,17 százalékkal nyert But Sándor, a Párbeszéd jelöltje ellen.

Dobrev Klára ekkor 149 173 szavazattal vezette a mezőnyt, mögötte Karácsony Gergely állt 123 648 szavazattal. Márki-Zay Péternek ekkor 91 074, Jakab Péternek 60 528, Fekete-Győr Andrásnak pedig 15 388 szavazata volt az előválasztás.hu adatai szerint.

Kora délutánig a körzetek körülbelül a háromnegyedét sikerült összesíteni, a budapesti körzeteknek pedig a feléből nem érkeztek még eredmények.

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: előválasztás