Egy 16 éves fiú csavarhúzóval rabolt ki egy 80 éves nőt

Egy 16 éves fiú csavarhúzóval rabolt ki egy 80 éves nőt

Csavarhúzóval rabolt a 16 éves (Fotó: ügyészség.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy elkövetéskor 16 éves fiatallal szemben, aki tavaly decemberben, egy csavarhúzóval fenyegetve rabolt ki egy 80 éves asszonyt, akinek végül a mobiltelefonját szerezte meg – számolt be róla az ügyészség a honlapján.

Mint írták, a vádirat szerint, az elkövetéskor 16 éves fiú és ismeretlen társa, 2022. december 31-én, délelőtt, a VII. kerületben figyelt fel az utcán sétáló 80 éves, egészségi állapota miatt nehézkesen és lassan járó sértettre. Amikor a sértett melléjük ért, a vádlott pénzt kért, de az időskorú asszony közölte, hogy bankkártya van nála, majd továbbsétált. A fiú követte áldozatát, majd a közeli zebrán áthaladva, egy hirtelen mozdulattal ráfogott a nő táskájára és megpróbálta azt kiszakítani a kezéből. A sértett erősen fogta a táskát, amelynek a pántja rá volt tekerve a karjára, ezért a vádlott végül nem tudta megszerezni. Ekkor a fiatalkorú támadó egy csavarhúzót nyomott a sértett oldalához, majd benyúlt a táska elején lévő cipzáras zsebbe, és onnan kivette a sértett 15.000 forint értékű mobiltelefonját, majd futásnak eredt. Társa ezalatt figyeléssel biztosította a rablást, majd a telefon megszerzését követően együtt elmenekültek. A vádlott a rabláskor a csavarhúzót a sértett táskájába ejtette, amit később a sértett megtalált. Az ügyészség a rablásról készült felvételt is közzétette, ezen először a vádlott és társa látható, majd a sértett érkezése. Ezután a fiatalkorú megszólítja a sértettet, majd követi, a támadás után pedig látható, ahogyan menekül, kezében az eltulajdonított telefonnal.

A fiatalkorú vádlott 2023. január 2-án egy VII. kerületben parkoló nyitott autóból elvette a gépkocsi forgalmi engedélyét, amelyet a későbbiekben el akart adni. A vádlottat még aznap elfogták a rendőrök, amelynek során a lopott okmányt nála megtalálták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a fiatalt felfegyverkezve, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Címkék: ügyészség