Egymilliárdot különít el a főváros a védekezésre

Egymilliárdot különít el a főváros a védekezésre

Az új koronavírus-járvány miatt „Maradj otthon!” feliratot vetítenek egy belvárosi ház falára Budapesten 2020. március 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egymilliárd forint elkülönítéséről döntött a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva Karácsony Gergely főpolgármester kedden a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet többletkiadásai fedezetének biztosítására – írja a Budapest.hu honlap alapján a Napi.hu.

A közzétett határozat szerint az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében a fővárosi önkormányzatnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál jelentkező többletkiadások fedezetére egymilliárd forintot különítenek el a veszélyhelyzet miatt.

Veszélyhelyzet idején – törvényi rendelkezés értelmében – a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja, emlékeztet az MTI.

Közben szinték keddi hír: a Főpolgármesteri hivatal arról tájékoztatott, hogy Karácsony Gergely azért nem hívta össze a közgyűlést, mert a zárt térben tartott ülés járványügyi kockázatot is jelenthet; a legfontosabb az, hogy a kerületi polgármesterek saját kerületeikben „küzdjenek nap mint nap a járvány kihívásaival”.

Karácsony Gergely gyakorolja veszélyhelyzet idején a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét | Magyar Hang

A főpolgármester azért nem hívta össze a közgyűlést, mert a zárt térben tartott ülés járványügyi kockázatot is jelenthet. A legfontosabb az, hogy a kerületi polgármesterek saját kerületeikben „küzdjenek nap mint nap a járvány kihívásaival” – írták.