Egymillió forintot ad Eperjes a beköltözőknek

Egymillió forintot ad Eperjes a beköltözőknek

Az eperjesi templom. (Forrás: Wikipédia) 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eperjes önkormányzata egymillió forint támogatást ad a településre költöző családoknak, ennek mindössze annyi a feltétele, hogy legyen erkölcsi bizonyítványuk és munkahelyük. 

Kabai Mátyás polgármester a Délmagyarnak elmondta: a következő öt évben a kihasználatlan épületeiket is szeretnék felújítani, a legfontosabb pedig számára, hogy ne csökkenjen tovább a falu lélekszáma. Jelenleg 420-an élnek a településen, közülük mindössze 38-an 14 év alattiak. Öt évvel ezelőtt még 495 lakója volt Eperjesnek.

A támogatás a rendelet szerint a 45. életévüket be nem töltött házasoknak, élettársaknak vagy a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek jár. Feltétel a magyar állampolgárság. Erkölcsi bizonyítványt kérnek, és kereseti igazolás is szükséges, bejelentett munkahellyel. Tíz évre kell aláírni a szerződést, ha korábban elköltöznek, vissza kell fizetni a pénzt, kamattal együtt.

A támogatást helyben lakó fiatalok és máshonnan érkezők is kérhetik házvásárlásra, új ház építésére, telekvásárlásra vagy felújításra. Eperjesen egyébként már 3–5 millió forintért is lehet házat vásárolni.

Címkék: falu, kihalás, Eperjes