Megugrott a kiskereskedelmi forgalom

Megugrott a kiskereskedelmi forgalom

Leginkább az élelmiszerboltok forgalma nőtt.  

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kiskereskedelem forgalma a nyers adat szerint 3,2 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 4,1 százalékkal haladta meg augusztusban az egy évvel korábbit – adta hírül a KSH hétfőn. Az élelmiszerboltok forgalma nőtt leginkább, 7,5 százalékkal. A nem élelmiszer-kiskereskedelemben 2,9 százalékkal nőtt, a benzinkutakon viszont 1,2 százalékkal csökkent a forgalom.

Az előző hónaphoz képest a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint 0,8 százalékkal, míg az első nyolc hónapban 2,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom.

Az augusztusi kiugróan jó adat annak fényében különösen meglepő, hogy ebben a hónapban a bázis sem volt olyan rossz, a tavaly augusztusi nagy kiskereskedelmi visszaesés évében is az augusztus volt az egyik legkevésbé rossz hónap.

A KSH adatai szerint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene a teljes szektor átlagánál nagyobb mértékben, 6,1 százalékkal bővült.