Egymillióért kelt el egy siófoki panel négyzetmétere

Egymillióért kelt el egy siófoki panel négyzetmétere

Balatoni látkép (Fotó: Unsplash/Hóczáné Katalin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány a lakáspiacot is felbolydította. 2020-ban a legolcsóbb házért alig háromszázezer forintot kértek, a legdrágább – meglepő módon balatoni – panellakást pedig négyzetméterenként csaknem egymillió forintért adták el – olvasható az ingatlan.com tavalyi összefoglalójában.

Az eladásra meghirdetett lakások száma elérte a 430 ezret, a járvány miatt megélénkült lakásbérleti piacon pedig csúcs született, 115 ezer hirdetést regisztráltak az ingatlan.comon.

Bár a megtorpanó piacon lelassult az alku folyamata, mégis akadtak extra gyors eladások. Egy fővárosi, XXIII. kerületi 200 négyzetméteres, felújítandó családi ház kevesebb, mint egy nap alatt gazdára talált 38,9 millió forintért, csakúgy, mint egy 37 milliós háromszobás hajdúböszörményi családi ház.

Az ország legdrágább ingatlana egy Andrássy úti palota, 2000 négyzetméteres luxusfelszereltségű lakótérrel, több mint 1000 négyzetméteres telken. Az ingatlanért hatmilliárd forintot kérnek, és még nem talált gazdára

A legdrágább panel az a siófoki Aranyparton lévő, felújított vízparti épület harmadik emeletén lévő 79 négyzetméteres lakás, amelyért a vevő 74 millió forintot fizetett. A magas árat a 40 négyzetméteres terasz és közvetlen strandkijárat magyarázhatja.

A legolcsóbban a Borsod megyei Négyes településen, hatszáz négyzetméteres telekkel kínált hatvan négyzetméteres romos vályogházat kínálják, mindössze háromszázezer forintért árulják, és még mindig eladó.