„El a kezekkel Jakab Péter magánéletétől!”

„El a kezekkel Jakab Péter magánéletétől!”

Jakab Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sorra állnak ki az ellenzéki pártok a kormánymédiában házasságtöréssel vádolt és titokban figyelt Jakab Péter mellett. A Jobbik elnöke egyébként már jelezte, hogy kabinetfőnökéről van szó, és nem azt csinálják, „amit Borkai”.

– Nem szeretnénk tudni, hogy kit szeret a Fidesz bármelyik elnökségi tagja, ha ő nem akarja ezt megosztani velünk – ezt közölte a Demokratikus Koalíció azután, hogy a kormánypárti sajtóban Jakab Péter Jobbik-elnök magánélete volt a téma. Az ellenzéki párt szerint egyáltalán, nem dolguk senkinek se a magánéletével foglalkozni. Ellenkezőleg, a közhatalom birtokosaként kötelesek a magánélet jogát védeni. Ahogy írták, bárkiét, mindenkiét. Majd a végén azt is hozzáfűzték, hogy „ha úgy adódik, ezt fogjuk képviselni politikai ellenfeleink esetében is”.

Az LMP-s Ungár Péter pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy „ha ebben a kormányban még bármi önkontroll vagy tisztesség maradt volna, akkor talán a Pegasus-ügy közepén nem politikusok vélt magánéleti ügyeivel foglalkozna”. Ám szerinte ennél is nagyobb probléma „az a nem is annyira bújtatott, középiskolai fiúöltözők szintjén lévő primitív szexizmus, mely szerint, ha egy férfi és egy nő együtt mutatkozik, akkor ott csak egy dolog történhetett”. Az a kormánymédiában szerinte fel sem merül, hogy esetleg munkakapcsolat van közöttük. A normális világban ugyanis nem azért alkalmaz egy vezető nőt, mert szexuális kapcsolatot akar vele létesíteni, hanem azért, mert tehetséges.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy a Bors legfrissebb cikkében Jakab Pétert házasságtöréssel vádolták meg, illetve látszólag megfigyelték. A kormányzati médiakonglomerátumhoz – Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány – tartozó bulvárlap ugyanis arról írt, hogy a Jobbik elnöke egy XI. kerületi, Csóka utcai lakásban „bujkál”, méghozzá új élettársával. Fotókat és videót is közöltek arról, ahogy Jakab Péter este megérkezik, majd reggel egy hölgy társaságában távozik. 

A Jobbik elnöke egyértelművé tette, hogy a hölgy a kabinetfőnöke, akivel a lakásban nem azt csinálják, „amit Borkai”, hanem dolgoznak, emberekkel találkoznak, megbeszéléseket folytatnak akár olyanokkal is, akik tartva a rezsimtől, nem szívesen találkoznak vele nyilvános helyen.