A közoktatást elhagyó tanárokról helyeztek ki tablót Budakalászon

A közoktatást elhagyó tanárokról helyeztek ki tablót Budakalászon

Kép forrása: Budakalasz.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint tíz pedagógus elhagyja a közoktatást a Szentistvántelepi Általános Iskolából. Budakalász honlapja számolt be arról, hogy erről az intézményben egy tablót is kihelyeztek, „elballagtunk” felirattal. Mint írják, a tablón szereplők többsége a mostani tanév végén távozik, de akadtak olyanok is, akik az elmúlt egy-két évben hagyták el a pályát. A tabló ráadásul nem is teljes, mert volt, aki szintén így döntött, csak nem akart felkerülni rá. Abban viszont egyetértettek, hogy nagyon szerettek itt tanítani.

„Miközben a parlament az új pedagóguséletpálya-modellt tárgyalta, a Kossuth téren pedig pedagógusok, diákok és civilek követelték a törvénytervezet visszavonását, csendes méltósággal egy rendhagyó tabló került a Szentistvántelepi Általános Iskola tanári szobájának falára” – olvasható az említett cikkben. A Parlament pénteken tárgyalta a státusztörvényt, mely az ellenzéki politikusok és a szakma több képviselője szerint egy az egyben problémás, azt nem szabadott volna benyújtani. A kormánypárti politikusok viszont azt mondták, ők számos ponton hajlandóak voltak a kompromisszumra.

„Nem orosz-ukrán háború, de attól még fontos. Budakalász. Ide, a Szentistvántelepi Általános Iskola jártam 1986 és 1991 között. Az iskolából most távozó tanárok is megcsinálták a saját tablójukat. Ehhez a képhez nem hiszem, hogy különösebb kommentár kellene. Nincs tanár, nincs jövő. (Illetve nincs olyan jövő, amiben a – kiválasztott nagyon keveseken kívül bárki másnak – kicsit is jó lenne élni.) Történelmi bűn terheli mindazok vállát, akik a hazai oktatás lezüllesztéséért, szétzilálásáért felelősek. Az egyetlen jó hír, hogy keresgélni nem kell majd, mert a nevek ismertek. Azt nem lehet megmondani, hogy bármiféle felelősségre vonásra lesz-e majd lehetőség... de hogy az oktatásirányítás mostani vezetői be fognak kerülni a történelemkönyvekbe, az egészen biztos. Meg az is, hogy nem úgy, ahogyan ők szeretnék” – kommentálta a hírt Facebook-oldalán Rácz András biztonságpolitikai szakértő.