Előválasztás: Szabó Szabolcs vinné Csepelt

Előválasztás: Szabó Szabolcs vinné Csepelt

Szsabó Szabolcs aláírásgyűjtés közben 2021. június 4-én (Fotó: Szabó Szabolcs Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Szabolcsot, Csepel-Soroksár független parlamenti képviselőjét ismerik a legtöbben a választókerületében, és rá is szavaznának a legtöbben az ellenzéki előválasztáson a három induló jelölt közül – írja a Závecz Research reprezentatív felmérését ismertető Telex.

2014-ben és 2018-ban is Németh Szilárdot indította itt a Fidesz – aki mindkétszer kikapott Szabó Szabolccsal szemben –, de a '22-es választásra egyelőre nincs hivatalos jelöltjük a kormánypártoknak.

A felmérés idején még három jelölt volt a 17. választókerületben, ám a hét elején a DK-s Paál Géza visszalépett az MSZP-s, de a Párbeszéd által is támogatott Komjáthi Imre javára.

A megkérdezettek 62 százaléka ismeri Szabó Szabolcsot, míg Komjáthi Imrét csak 38 százalék.

A felmérés szerint, azok körében, akik nem a Fideszre szavaznának most vasárnap, és esetleg elmennek az előválasztásra Szabó Szabolcsra 35 százalék szavazna a Komjáthira 16, az azóta visszalépett Paál Gézára 11. Nagy, 38 százalékos az a kör, akik nem tudják, vagy nem válaszoltak.

Az előválasztáson való részvételüket biztosra ígérők körében Szabó Szabolcsra 50 százalék szavazna, Paál Gézára 21, Komjáthira pedig 18 (11 százalék nem mondta meg, kire szavazna).

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket is megmérte a Závecz. Azok körében, akik nem a Fideszre szavaznának 24 százalékkal Karácsony Gergely vezet, 19 százalék Jakab Péterre és 15 százalék Dobrev Klárára szavazna. Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter 11 és 6 százalékkal szerepelnek, és 26 százalék mondta azt, hogy nem tudja, vagy nem válaszol.