Előzetesben maradnak Mészáros Lőrinc kedvenc őrző-védői

Előzetesben maradnak Mészáros Lőrinc kedvenc őrző-védői

Az Eurovéd táblája a felcsúti Puskás Akadémia kerítésén. (Fotó:Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márciusban írta meg a Magyar Hang, hogy előzetes letartóztatásba került a NER-közeli őrző-védő vállalkozás, az Eurovéd Security három vezetője. (Habár az ügyészség a hivatalos közleményben a céget nem említette, megkeresésünkre nem cáfolták, hogy ők lennének az érintettek.) A letartóztatási végzés ellen a gyanúsítottak akkor fellebbeztek, így ügyük felsőbb bírói fórumra, a Szegedi Törvényszékre került.

Mint lapunk most megtudta, a törvényszék mindhárom gyanúsított vonatkozásában helybenhagyta a Szegedi Járásbíróság nyomozási bíráinak végzéseit, így azok véglegessé váltak. Információink szerint az érintettek között van a cég tulajdonosa, T. N., valamint rokona, B. I., aki a vezérigazgató.

A megalapozott gyanú szerint a nyomozásban érintett cégek 2017. és 2021. között több mint 800 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Az ügy jelenleg nyomozati szakban van.

A bicskei központú Eurovéd eddig nagy kedvence volt Mészáros Lőrinc és más Fidesz-közeli oligarchák cégeinek, ők védik Mészáros magántavát, a felcsúti Pancho Arénát és Mészáros Várkonyi Andreával közös luxusvilláját is.

Az ügyről és annak központi szereplőiről további részleteket tudhat meg alábbi cikkünkben: