Betiltaná 18 éves kor alatt az energiaitalokat két KDNP-s politikus

Betiltaná 18 éves kor alatt az energiaitalokat két KDNP-s politikus

Képünk csak illusztráció! Rengeteg Hell energiaitalos dobozt találtak a II. kerületi közösségi szemétgyűjtésen. (Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtiltaná az energiaitalok fogyasztását a 18 éven aluliak számára Hollik István és Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési frakciójának két politikusa. Kezdeményezését a két politikus közös videóban jelentette be.

Hollik István – aki egyben a Fidesz kommunikációs igazgatója is – kijelentette: az energiaitalok fogyasztása 18 év alatt egészségügyi kockázatot jelent. Ezt azzal magyarázta, hogy Országos Mentőszolgálat az elmúlt négy évben átlagosan évi 100 olyan esetet rögzített, amikor 18 év alatti gyermeket energiaital miatt kellett kezelni. Nacsa Lőrinc szerint több olyan eset is napvilágot látott, ami megerősítette a személyes tapasztalataikat. Szavai szerint egy éve Hatvanban az iskolában halt meg egy 14 éves fiú szívleállás miatt. Nacsa azt állította: az eset előtt a fiatalember energiaitalokat fogyasztott. Sőt, azt is mondta, hogy beszélt tanárokkal, akik elmondták neki, hogy a diákok 10-11 óra magasságában elalszanak az iskolában, mert akkorra múlik a hatása a reggel elfogyasztott energiaitaloknak.

Azt kérik a Fidesz-KDNP frakciószövetségtől, hogy vizsgálják meg a javaslatukat, amelyben az alkoholhoz hasonló szabályozást javasolnak, nevezetesen: 18 éves korig az energiaital fogyasztását és vásárlását is betiltják.