Esőt hoz a hétvége

Esőt hoz a hétvége

Zivatarlánc felhőzete Nagykanizsa felett 2020. március 3-án, képünk illusztráció. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Záporokkal és zivatarokkal köszönt ránk a hétvége – ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Az előrejelzés szerint szombaton csak rövid napos időszakok lehetnek és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Délutántól kezdve az országban bárhol, legkisebb eséllyel a keleti határ mentén lehetnek zivatarok (de ott sem zárhatóak ki teljesen), majd az esti órákban kezd majd alábbhagyni a zivatartevékenység.

A zivatarokat elsősorban intenzív csapadék (10-20 milliméter) kíséri, de adott helyen több gócból akár ettől nagyobb mennyiség is eshet. Viharos széllökés (60-70 kilométer/órás), egy-egy helyen apró szemű jég is társulhat zivatarokhoz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzése szerint front nem várható, de továbbra is gyakran fordulhat elő fáradékonyság, fejfájás, az arra hajlamosaknál migrén is kialakulhat. A változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított időben többfelé válhat fülledté a levegő. Ez nehézlégzést, légszomjat idézhet elő, valamint vérnyomás-ingadozás, rosszullét alakulhat ki. Különösen az időseket és szívbetegeket viselheti meg ez az időjárás. A záporok, zivatarok környezetében az asztmatikus panaszok is felerősödhetnek. 

Címkék: időjárás