Ezért nem vitázik Tusványoson több ellenzéki párt sem

Ezért nem vitázik Tusványoson több ellenzéki párt sem

Tusványos (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több magyar ellenzéki pártot sem hívtak meg a Bálványosi Szabadegyetem pártközi vitafórumára, így végül csak az MSZP, az LMP, és a Jobbik vitázik a Fidesz és a KDNP politikusaival – mondták el az érintettek a Magyar Hang kérdésére.

A kormánypártok szívének kedves rendezvényen hagyomány, hogy minden évben vitáznak az ellenzékkel, ha már erre máskor csak a legritkább esetben biztosítanak lehetőséget. Az idei vita résztvevői az alábbiak lesznek: 

• Kocsis Máté (frakcióvezető, Fidesz – Magyar Polgári Szövetség)
• Molnár Zsolt (országgyűlési képviselő, Magyar Szocialista Párt)
• Kanász-Nagy Máté (frakcióvezető-helyettes, Lehet Más a Politika)
• Brenner Koloman (frakcióvezető-helyettes, Jobbik)
• Nacsa Lőrinc (frakcióvezető-helyettes, Kereszténydemokrata Néppárt)
• Moderátor: Deák Dániel (Megafon véleményvezér, XXI. Század Intézet vezető elemzője)

De vajon hol marad a többi parlamenti frakció képviselője? – A Demokratikus Koalíció ahogy eddig, úgy a jövőben sem vesz részt fideszes pártrendezvényeken – jelezték. A Momentum válasza szerint nem kaptak meghívást az eseményre. – Amennyiben a jövőben érkezik ilyen felkérés, akkor mérlegeljük a részvétel lehetőségét – írták érdeklődésünkre. A Mi Hazánk úgy fogalmazott: nem kaptak meghívást idén sem a Bálványosi Szabadegyetem egyetlen programjára sem. – Természetesen szívesen részt vettünk volna a vitafórumon – tették hozzá. Az eseménnyel kapcsolatban a Párbeszéd – ZÖLDEK fejtették ki legbővebben álláspontjukat. Mint írták, nem kaptak meghívást Tusványosra, „amely a biodíszlet szinonimája: a programban ugyanis mindössze egy olyan kerekasztal-beszélgetés szerepel, amelyen ellenzéki pártok politikusai is részt vesznek – összesen hárman –, miközben már annak moderátora sem egy neutrális, felkészült szakember, hanem Orbán Viktor és a Fidesz legszolgaibb, legmegafonosabb, leghazugabb propagandistája: Deák Dániel. Ez válasz arra a kérdésre is, hogy a Párbeszéd – ZÖLDEK megfontolná-e az invitálást”.