Falus Ferenc már az egészségügyi dolgozók újraoltását szervezné

Falus Ferenc már az egészségügyi dolgozók újraoltását szervezné

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát készítik elő oltáshoz a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház oltópontján 2021. március 28-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nem aktuális nyitásról beszélni, a jelenlegi járványügyi adatok alapján az összes matematikus arra a következtetésre jutott, hogy a következő hat hétben nem érdemes a nyitásról beszélnünk. Ki kell bírnunk a következő hat hetet, ha nem akarjuk, hogy az elhunytak száma elérje az 50 ezer főt” – mondta az ATV Startban Falus Ferenc.

A volt országos tiszti főorvos felvetette a munkahelyi csoportos oltás lehetőségét, hogy el lehessen kerülni az együttdolgozók megbetegedését. Más szakemberekhez hasonlóan ő is azt látja, hogy a városban mindig dugó van, nem veszik komolyan a korlátozásokat az emberek.

Falus azt is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ez egy új világjárvány, amelynek nincs köze ahhoz, ami tavaly Vuhanból jött. Ezt azzal indokolta, hogy rengeteg fajta mutáns lehet az országban, amelyek másképpen terjednek, s amelyek eloszlásáról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra adatokat.

Éppen ezért azt javasolta, hogy mindenki maradjon otthon húsvétkor.

Beszélt még az oltási vagyis inkább védettségi igazolványról is, szerinte ez utóbbi elnevezés megtévesztő. Ez ugyanis csak egy oltásról szól, nem pedig arról, hogy védettek vagyunk. Ezzel kapcsolatban említett egy friss amerikai kutatást, amelyet egészségügyi dolgozók körében végeztek, ők 90 százalékban váltak védetté. Szerinte az egészségügyi dolgozók újraoltását kellene szervezni.