Fekete-Győr András Magyar Péternek: Ne vond kétségbe a hazaszeretetünket

Fekete-Győr András Magyar Péternek: Ne vond kétségbe a hazaszeretetünket

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A NOlimpia egy valódi nemzeti ügy volt, a Momentum akkor a jövőért fogott össze – ezzel vette védelmébe a hét évvel ezelőtti kampányt Fekete-Győr András a Facebook-oldalán. Az akkori aláírásgyűjtést Magyar Péter bírálta most a HVG-nek adott interjújában. A lap arra volt kíváncsi, el tudna-e képzelni együttműködést a párttal, mire Magyar visszakérdezett: „van még Momentum?” Ezt követően hozzátette, hogy nincs szükségük levitézlett politikusokra, „egy bűnben fogant pártéra sem”. Magyar Péter szerint egy nemzeti ügy ellen kampányolt a Momentum, a közös cél elleni fellépés pedig szerinte akkor is visszás, ha a születő párt csak a népszavazás kiírásáért gyűjtötte az aláírásokat. „Persze az olimpia feladása a Fidesz döntése volt. Gyáva volt beleállni a szakmai vitába” – tette még hozzá a Tisza Párt politikusa.

A Momentum korábbi elnöke erre reagálva azt írta, vannak olyan pillanatok, amelyekre a szabadságszerető magyarok feltétel nélkül büszkék lehetnek. 2017 januárjában szerinte arról volt szó, hogy egy csapat lelkes fiatal elhatározta: „nem történhet meg az a hazájukkal, hogy néhány NER-oligarcha az olimpia eszménye mögé bújva tönkretegye, kigazdálkodhatatlan kötelezettségvállalásokkal nyomorba taszítsa Magyarországot, elvéve ezzel a jövőjüket, de talán még a gyermekeik jövőjét is.”

Fekete-Győr András elmondása szerint néhány hét alatt egy ország állt melléjük, 266 151 hazaszerető ember írta alá az íveket. Szerinte épp a Momentum adta vissza az álmot, hogy van értelme kiállni a jövőért. Emlékezetes, eközben a kormánypárti kommunikáció álomgyilkosnak nevezte a pártot. „A NOlimpia kétségkívül szíven ütötte a NER-t: háromezer milliárd forint ellopásától, egy potenciális államcsődtől óvtuk meg a hazánkat” – közölte Fekete-Győr, aki szerint a Momentum nem bűnben, hanem a haza szeretetében fogant. Arra kérte továbbá Magyar Pétert, ne vonja kétségbe a hazaszeretetüket, ahogy azokét sem, akik ma már egyébként az ő támogatói.

„Ahogy mondani szoktad, árad a Tisza. Hadd emlékeztesselek: a Tisza régen is áradt, sokszor, mindenfelé, összevissza, ha kellett, ha nem. Sokszor hozott bajt, tette tönkre egész életek munkáját is. Én azt mondom, vigyázzunk jobban egymásra, és minden jóérzésű magyarra, nehogy az áradás elmossa a közös értékeinket. Az új Magyarországhoz mindenkire szükség lesz, éljen bármelyik partján ennek a folyónak!” - üzente Fekete-Győr.

A 2017-es kampányt megvédte szerdán Donáth Anna is. A Momentum jelenlegi elnöke úgy fogalmazott: „Magyar Péter a rogáni propaganda szavaival támadja a Momentumot. A Momentum nem bűnben fogant, hanem a rendszer és az oligarchák ellen hozták létre hazaszerető, liberális fiatalok. Magyar Péter talán kereshetne egy tükröt, és megkérdezhetné magától, hogy tényleg erkölcsi referenciává akarja tenni az elmúlt tizennégy évét, amit a NER szolgálatában töltött?”

Donáth Anna bejegyzéséhez hozzászólt Magyar Péter is, a következőket írva: „Tisztelt Képviselő Asszony! Nem, Önök nem csak a népszavazásért kampányoltak, hanem az olimpia ellen is (Nolimpia). A népszavazással semmi gond nincs és őszintén sajnálom, hogy a Fidesz azt ellehetetlenítette és hogy érdemi vita végül nem is volt a rendezésről. Én úgy hiszem, hogy egy olimpiarendezés valóban nemzeti ügy lehetett volna, természetesen akkor, ha a kérdésekre valódi válaszok érkeztek volna, és ha a magyarok többsége támogatta volna a rendezést. De ez már nem fog kiderülni.”