Felhőket és erős szelet hoz a szerda

Felhőket és erős szelet hoz a szerda

Szélzsák (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Míg a keleti megyékben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és eső is előfordul, addig a középső országrészben és a Dunántúlon napos, gomolyfelhős időre van kilátás, elszórt záporokkal, a hegyekben hózáporokkal. Egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben az összefüggő felhőzet határvonala lassan nyugat felé tolódik. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és a Zemplén környezetében viharos lökések kísérik, ezért figyelmeztető előrejelzés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyékre.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +4 fok között alakul, de a szélcsendes északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 6 és 11 fok között valószínű.

Szerdán nem érkezik fölénk front, de a változékony, szeles idő sok panaszt okozhat. Az időjárásra érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, hasi- és izomgörcsök, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok és rosszullét is jelentkezhet – figyelmeztet az Időkép.

Címkék: időjárás