Feljelentést tett Süli János családi cégének tehenészete miatt az Integritás Hatóság

Feljelentést tett Süli János családi cégének tehenészete miatt az Integritás Hatóság

Süli János, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője beszédet mond a felújított orvosi rendelő átadásán Németkéren 2023. október 12-én. (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Integritás Hatóság (IH) feljelentést tett Süli János volt paksi bővítésért felelős miniszter családjának félmilliárdos „tehenészete” miatt – számolt be a Telex. A hatóság hivatalból indított vizsgálatot a Biogas Productor Kft. tulajdonában álló, tófalui (Heves megye) szarvasmarhatartó telep felújítására irányuló, európai uniós forrásból finanszírozott projekt miatt. A beruházás 468,2 millió forint támogatást kapott, amelyet a kedvezményezett 2 millió forint híján le is hívott.

A hatóság megállapította, hogy a kedvezményezett Biogas Productor Kft. úgy kapta ezt a csaknem félmilliárdos támogatást az összességében 968 millió forintos mezőgazdasági projektre, hogy az azt megelőző években és a mai napig sem végzett valós mezőgazdasági tevékenységet, abból árbevétele nem volt és jelenleg sincs. A szarvasmarhatelepen az Integritás Hatóság munkatársai sem szarvasmarhát, sem agrártevékenységre utaló bármilyen nyomot nem találtak. De nem csak ez volt a probléma. A beruházás mélyépítési munkálatainak kivitelezőjét közbeszerzési eljárás keretében kellett volna kiválasztani. E helyett a mélyépítési munkákra közvetlenül szerződtek a Dunareklám Reklámszervező és Szolgáltató Kft.-vel. A cég a szerződés előtt mindössze egy hónappal vette fel tevékenységei közé az építési tevékenységet, ráadásul a cég vezetője az IH szerint a szarvasmarhatelep műszaki tervezőjének és projektmenedzserének a házastársa.

Az Integritás Hatóság ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál (NAV) költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. Ezen túl szabálytalansági eljárás lefolytatására szólította fel az irányító hatóságot.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.