Feljelenti Hadházy Ákost rágalmazás miatt az NNK

Feljelenti Hadházy Ákost rágalmazás miatt az NNK

Hadházy Ákos újabb napot töltött el „napszámosként” a kertészetben 2021. június 21-én (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint lapunk is megírta, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő – a 2022-es választáson az ellenzék zuglói egyéni jelöltje – a Facebookon jelentette be, hogy a feljelentést tett hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt az eddig eltitkolt, de általa kiperelt, és – mint írja „szerencsére amatőr módon kisatírozott" dokumentumok alapján. A papírok a kínai és az orosz oltóanyagok engedélyezésének Hadházy szerint „elképesztő" körülményeiről szólnak.

Hadházy Ákos Facebook-posztját Müller Cecília országos tisztifőorvos portréjával illusztrálta. A Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteken közölte, hogy a Facebook-poszt miatt személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat indít Hadházyval szemben, írja a HVG.

Az NNK arra hivatkozik, hogy Müller szerepeltetése miatt egyértelműen őt azonosítja Hadházy, mint ismeretlen tettest. Emellett hangsúlyozzák, hogy nem az NNK engedélyezte a kínai és orosz vakcinákat, és azokat a jogszabályoknak megfelelően alkalmazzák. Az NNK szerint Hadházy le akarja járatni a Központot, szakmai hozzá nem értésből, illetve politikai haszonszerzés céljából.