Felmondott a Bors főszerkesztője, elege lett

Felmondott a Bors főszerkesztője, elege lett

Fotó: Mediaworks/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felmondott a néhány éve kormánypártivá hangszerelt Bors főszerkesztője, Kovács Vince, miután elege lett a lapnál zajló folyamatokból – derült ki a Media1 cikkéből. Az újságíró az általa alapított Blikkhez térhet vissza főszerkesztő-helyettesnek. Ott az Indexhez igazoló főszerkesztő-helyettes, Gedei Norbert pozícióját veheti át.

A Media1 szerint Kovács egy ideje már készült a távozásra, mert elégedetlen volt a lapnál zajló folyamatokkal és azzal, ahogy a működésébe kívülről beavatkoznak. Továbbá mások voltak az elképzelései a bulvárdivíziót vezető Ómolnár Miklóssal A médiaügyekkel foglalkozó úgy tudja, már be is adta felmondását a Kesmához tartozó Mediaworksnél.

Kovács Vincét egyébként azután nevezték ki 2017-ben a Bors élére, hogy Andy Vajna lett az újságot kiadó Lapcom tulajdonosa. A Media1 forrásai szerint a filmügyi kormánybiztos idején viszonylag szabadon is dolgozhatott, ám miután a lap a Kesmához került, egyre többször beleszóltak a munkájába, a lapot pedig egyre erőteljesebben a kormánypropaganda szolgálatába állították.

A Media1 úgy tudja, további távozások is várhatóak a Borsnál. Nemrég egyébként átigazolt Takács Gabriella főszerkesztő-helyettes is, ő a Story és Best magazinok főszerkesztője lesz.