Munkásszálló-botrány: feloszlatta magát Újszentiván képviselő-testülete

Munkásszálló-botrány: feloszlatta magát Újszentiván képviselő-testülete

Újszentiváni képviselő-testületi ülés (Képernyőfelvétel: Vállalkozók Szentiváni Egyesülete / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lakosság bizalmának visszanyerése érdekében feloszlatta magát Újszentiván képviselő-testülete szerdán, miután kiderült, egy munkásszálló építése kapcsán csalással vádolják a polgármestert.

– Az újszentiváni polgármesteri hivatalban vizsgálatok zajlottak, majd nem sokkal később vizsgálati fogságba helyezték a polgármester urat – mondta Juhász Tibor, Újszentiván alpolgármestere azon a szerdai rendkívüli testületi ülésen, amelyen a Szeged melletti község képviselő-testülete feloszlatta magát. Az alpolgármester a szavazás előtt arról beszélt, hogy noha az ügyben még jogerős ítélet nincsen, de a feloszlatásra a lakosság bizalmának visszanyerése miatt van szükség.

– Újszentiván történetében ez egy választóvonal – mondta Juhász Tibor, aki ismételten arra kérte a község lakosait, hogy „a polgármester tevékenységét, amit a faluért végzett, ne mossák össze a gyanúsítással, csak akkor vonjanak le bármiféle konklúziót, amikor ítélet született”.

Lapunk január 20-án írt arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal razziát tartott Újszentiván polgármesteri hivatalában, szerdán pedig a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője adott ki közleményt arról, hogy egy munkásszálló építésével kapcsolatos, több száz millió forintos csalás miatt indult eljárás egy polgármester, egy önkormányzati dolgozó és egy vállalkozó ellen.