Fokozott rendőri jelenlét lesz Budapesten egész hétvégén

Fokozott rendőri jelenlét lesz Budapesten egész hétvégén

Rendőrségi autó (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapest rendőrfőkapitánya péntek déltől vasárnap reggel nyolc óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére – olvasható a police.hu oldalon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta: a fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása. Ez különösen érdekes annak fényében, hogy a pénteki nap folyamán a BRFK már két, a Hamász felhívásához köthető tüntetést is betiltott. A BRFK közlése szerint ugyanis Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni. Emellett a Hvg.hu szerint az is ok lehet, hogy szombaton este rendezik a Puskás Arénában a Magyarország-Szerbia Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést, amely szintén kiemelt kockázatúnak számít.

Orbán Viktor péntek reggel arról beszélt, itt nem lehet szimpátiatüntetést tartani terrorszervezetek mellett, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene a magyar polgároknak, „ezt felejtsük el, ennek nincs itt az ideje, nem fogunk ehhez semmilyen engedélyt se megadni”. A miniszterelnök posztolt is a témában. 

 

 

Címkék: rendőrség, BRFK