Gyurcsány: Ez futtatófiúk kurvatempója

Gyurcsány: Ez futtatófiúk kurvatempója

Gyurcsány Ferenc (Fotó: György Tücsök)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ha valaki söpörni akar, az menjen ki az udvarra vagy a konyhába vagy nem tudom hova! Söpörgetni politikában, közéletben, úgy, hogy nem mondjuk meg, hogy kinek miért kell felelősséget vállalni, az egész egyszerűen eget verő disznóság” – így jelentkezett be keddi videójában Gyurcsány Ferenc. 

A DK elnöke abból a kérdésből indul ki, hogy „van-e olyan budapesti ügy, amiben szerintem is igaza van a Tiszának”, de előtte – mint mondta – tesz „pár megjegyzést”.  Nos, valójában ez utóbbiak az utóbbiak az érdekesek. Íme az egyik: „Szerintem nem lehet játszani az emberekkel. Nem lehet, hogy mondjam (...)  közéletben nem ismert nevű állampolgárok sokaságával, munkahelyen, iskolában, utcán (...) nincs senkinek semmilyen erkölcsi felhatalmazása, hogy anélkül, hogy azt megmagyarázná, egyszerűen annyit mondjon, hogy kirugdalok mindenkit Budapestről. Hát miért? Hát mert eddig itt voltak! Kérem szépen, ez disznóság, ez mocskos dolog, ilyet nem csinálunk! – mondta Gyurcsány, aki ezután arról beszélt, hogy szerinte a fővárosiak Karácsony Gergely megválasztásával „inkább azt mondták, hogy rendben volt az, ami Budapesten történt. (...) Nyilván nem tökéletes minden, de inkább rendben volt. Karácsony embereit most kirugdalni egymás után, csak azért, mert szolgálták az elmúlt öt évben a várost, az én szerintem nincsen rendben. Én nem tudom, hogy mi a baj például Kiss Ambrussal. (...) Miért kell őt kirúgni? Mondja már meg nekem valaki! Mi az ő bűne? Hogy ért hozzá? Hogy lojális volt a megválasztott főpolgármesterhez? Hogy onnan kezdünk, hogy mindenki ki van rúgva... miért is? Kérem szépen, hát ez... hogy mondjam... futtatófiúknak a kurvatempója!” – foglalta össze tömören a véleményét a DK elnöke.

Címkék: Budapest, Tisza, Gyurcsány