Tüntetők tiltakoznak Győrben

Tüntetők tiltakoznak Győrben

Pintér Bence (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tüntetők jelentek meg a győri városházán, ahol Dézsi Csaba András, Győr leváltott, fideszes polgármestere a ciklus utolsó közgyűlésén módosítani akarja a masszív Fidesz-többségű testülettel az önkormányzat szervezési és működési szabályzatát A fideszes városvezetőt október 1-től váltó Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért) tiltakozó akcióval próbálja megakadályozni a jogköreit csorbító szmsz-módosítás elfogadását – adta hírül a Telex..

A cikk szerint Pintér Bence napokkal a közgyűlés előtt nyilvánosságra hozta, mi a gondja a bizottsági szűrőn akkor már átment szmsz-módosítással. A változtatással szerinte azt akarják megakadályozni, hogy polgármesterként kikényszeríthesse az átláthatóságot. Ha elfogadják a javaslatot, szerinte polgármesterként nem adhatja utasításba a cégek vezetőinek az általuk kötött szerződések nyilvánosságra hozatalát az interneten, „elijesztve ezzel azokat, akik az eddig titkolt alvállalkozói hálózattal lopták meg Győrt”. Szerinte elvennék azt az eddig meglévő jogkört is tőle, hogy amennyiben a város új feladattal szembesül, akkor a polgármester 300 millió forintos értékhatárig forrást biztosítson rá egy gyors döntéssel.

Ne engedjük, hogy a leváltott polgármester és fideszes szövetségesei ellophassák a várost!– hirdette meg tiltakozó akcióját a keddi közgyűlés kezdetére, amire a Fidesz helyi szervezete közleményben úgy reagált, hogy a Fidesz-KDNP frakció minden jogszabályt betart, Pintér Bence „már a kasszakulcsért remeg” és „csúsztatásokkal, féligazságokkal kürtöli tele a nyilvánosságot”.

A Sudár Ágnes győri tudósító által jegyzett cikkben az áll, hogy a kedd délelőtt kezdődő képviselői vitába nem szólhat bele Pintér, ez ugyanis a leköszönő testület utolsó ülése, annak pedig nem tagja Győr leendő polgármestere. Ahogy a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület sem, amelynek színeiben Pintér a 2024-es választáson indult, így az eddigi ellenzék (DK, MSZP, civil oldal) emelhet csak szót a módosítással szemben.