Magyar Péter a tartalékos állományról és Novák Katalin férjéről kérdez

Magyar Péter a tartalékos állományról és Novák Katalin férjéről kérdez

Gátkép. (Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala) 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Hozza nyilvánosságra a kormány, hogy miközben több tízezer civil dolgozott az árvízi védekezésen, aközben az elvileg meglévő 12 ezer önkéntes tartalékost hogyan sikerült mozgósítani, pontosan melyik napon, hányan dolgoztak a gátakon. Hozza nyilvánosságra a kormány, hogy mennyi adófizetői pénzt költenek az önkéntes tartalékosság népszerűsítésére, miközben több ezer hivatásos katonát bocsátottak el politikai okokból” – követeli Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke legfrissebb Facebook-bejegyzésében azt követeli, hogy hozza nyilvánosságra a kormány, hogy pontosan mennyi adófizetői pénzt fordít az önkéntes tartalékos állományra évente, illetve, hogy milyen „bevetésen” és hányan vettek részt az utóbbi három évben a tartalékos állomány tagjai. „Azt is kérjük bemutatni, hogy pontosan hány tagja van az önkéntes tartalékos állománynak, közülük hányan hadra foghatók, hányan valódi önkéntesek és hányan kormánytisztviselők. Kíváncsiak vagyunk továbbá arra is, hogy Veres István „alezredes”, Novák Katalin volt köztársasági elnök férje, részt vett-e önkéntes tartalékosként az árvízi védekezésben. Hozza nyilvánosságra a kormány, hogy az árvízi védekezés közben hány százmillió forint adófizetői pénzt költöttek el a kormányzati és a propagandamédia árvízi posztjainak hirdetésére a közösségi médiában” – írja Magyar Péter.