Gyurcsány most már GIF-ekkel hódítana

Gyurcsány most már GIF-ekkel hódítana

Forrás: Giphy.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem Gyurcsány Ferenc az első, aki GIF-ekkel lenne népszerűbb, a Momentum már korábban is próbálkozott ilyesmivel.

GIF-ekkel lopná be magát az emberek szívébe Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő, aki immár a DK elnökeként szereti a legfiatalabb és legidősebb korosztályt megcélozni, számos különböző helyzetben kíván az életünk részévé válni. Így kifejezhetjük a gratulációnkat, unalmunkat és nemtetszésünket is Gyurcsánnyal („Ferivel”), de kedvünkre pisszeghetünk, mizuzhatunk és bámulhatjuk az óránkat a volt kormányfő rajzolt képmásának segítségével.

Gyurcsánytól nem új ez az egész, évek óta sikerrel nyeri meg magának a 15-20 éves korosztályt. A Messengerre fejlesztett chatbotjával fiatalok tömkelege szeret kommunikálni, jellemzően viccből, de azért így mégis csak megkedvelve őt.

Láthatóan erre gyúr az egykori miniszterelnök, akinek újdonsült kampányairól tavaly írt hosszú cikket az Index. Ebből kiderült, Gyurcsány fiatal hívei között vannak olyanok, akik akkor születtek, mikor épp ő volt a kormányfő. – Láttam a mémet, amikor a „kígyók kígyóznak”-ot mondja, aztán beírtam a nevét a Youtube-ra meg a Gyakorikérdések.hu-ra – mondta egy felső tagozatos. Ő egyébként az Instagramon követi az egykori kormányfőt, aki állítása szerint most egyelőre nem kíván újra miniszterelnök lenni.

https://giphy.com/gifs/politika-gyurcsany-gyurcsanyferenc-hrj0lCwNu0xSz3W2gV/embed

Idén már nyári egyetemet is szervezett harminc éven aluliaknak Gyurcsány, miközben a Fidelitas a volt kormányfő bűneire igyekezett felhívni a figyelmet. A kormánypárti ifjúsági szervezet ezért ki is vonult Balatonlellére, hogy ott tájékoztasson a 2006-os eseményekről.

Bár több más politikus, többek között Dobrev Klára is próbálkozott a chatbottal, míg a momentumosok szintén GIF-eket készítettek, de jellemzően a DK-vezérnél szokott a leginkább beválni ez a módszer. A politikus gyakran nem is politikai üzenetekkel bombázza a Messengeren ráírókat, hanem mindennapos dolgokat oszt meg magáról. Például ilyeneket, mint amit az Index cikkében is bemutattak: „Most mennem kell, mert felforrt a víz a virslihez. Szerintem lassan ki is fut. :D Hamarosan jelentkezem, Feri”

Politics GIF - Find & Share on GIPHY