Hableány-tragédia: közös részvétnyilvánítás lesz

Hableány-tragédia: közös részvétnyilvánítás lesz

Virág és mécsesek a rakparton a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. május 30-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részvétnyilvánításra és közös megemlékezésre hív a Baptista Szeretetszolgálat mindenkit, aki szeretné leróni kegyeletét a Budapesten történt hajószerencsétlenség áldozatai iránt. A szervezeten keresztül bárki kifejezheti együttérzését a gyászoló hozzátartozóknak részvétkártyák megírásával, melyeket a Szeretetszolgálat a dél-koreai nagykövetség segítségével juttat el a családtagoknak. A segélyszervezet közös részvétnyilvánítást is szervez, vasárnap pedig a Magyarországi Baptista Egyház tart koreai–magyar kétnyelvű szertartást.

Koreát és a Baptista Szeretetszolgálatot több évtizedes jó kapcsolat fűzi össze, írják közleményükben, így természetes volt, hogy a múlt szerdai hajókatasztrófa után a baptisták azonnal felajánlották segítségüket az ország nagykövetségének. 

– Nagyon sok hozzátartozó érkezett Budapestre, akik itt várják a híreket szeretteikről. Az ő kultúrájukban a halálnál is kegyetlenebb az eltűnés, ha nem tudnak végső búcsút venni – mondja Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. – Mi most azzal próbáljuk könnyebbé tenni az itt tartózkodásukat, hogy több ezer magyar ember részvétnyilvánítását tolmácsoljuk nekik. Ez abban segít, hogy érezhetik: nincsenek egyedül a fájdalmukkal. 

A Baptista Szeretetszolgálat június 6-ától részvétkártyákat oszt a Margit hídnál és a város több pontján, ezekre személyes üzenetet írhat bárki, ezzel kifejezve részvétét a hajószerencsétlenség áldozatainak hazánkban tartózkodó családtagjai számára. A kártyákat a szeretetszolgálat a nagykövetség segítségével juttatja el a gyászoló hozzátartozóknak.

Az üzenetek online is elküldhetők a www.baptistasegely.hu honlapon és a Szeretetszolgálat közösségi oldalain keresztül.

A Magyarországi Baptista Egyház június 9-én, vasárnap 10 órától a József utcai baptista gyülekezetben (1084 József utca 12.) pünkösdi istentisztelet keretén belül, koreai lelkészekkel közösen, szinkrontolmács segítségével emlékezik meg az áldozatokról.

A Baptista Szeretetszolgálat a jövő hét kedden, június 11-én 18 órakor a Jászai Mari térre szervez közös megemlékezést, ahová bárki eljöhet, s egy perces néma csenddel, egy szál virággal és a részvétkártyával kifejezheti: osztozik a Budapesten tartózkodó családtagok gyászában.