Hadházy: a köztévé napi 1,2 millió forintot költ sminkelésre és fodrászra

Hadházy: a köztévé napi 1,2 millió forintot költ sminkelésre és fodrászra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Évi nettó 350 millió, vagyis bruttó 444 millió forintot költ a műsorvezetők és a stúdióvendégek kisminkelésére, frizuraigazítására és öltöztetésére az MTVA – írja Hadházy Ákos a közösségi oldalán. – Így naponta 1,2 milliót fizetnek ki az Önök pénzéből fésülésre és púderezésre – tette hozzá.

A független országgyűlési képviselő a közbeszerzési eljárás linkjével mutatta be, hogy a meghívásos közbeszerzési eljárásban csak egy cégtől kértek ajánlatot. A cég neve Make-Up Team Kft., a tulajdonosa Rafai Attila. A szerződés szerint a cég havi egyszeri hajvágást, festést és egyéb hajápolást biztosít a köztévé női képernyős munkatársainak, a férfiaknak ugyanebből havi kettő jár.

A nyertes cégnek körülbelül 80 000 munkaórát kell szolgáltatni, vagyis Hadházy számításai szerint óránként 5500 forintért, havi egymillióért végzik a munkájukat a dolgozók. Persze „nem a sminkesek és fodrászok keresnek ilyen jól, hanem a cég, amelyik ezeket a megbízásokat évről évre megkapja, majd továbbadja a tényleges munkát az alvállalkozóinak” – írja a politikus.

A 24.hu korábbi cikkéből derül ki, hogy a közmédia ugyanezekért a feladatokért akkor is Rafai Attilának fizetett, amikor korábban még több cég kapta meg a sminkes, fodrász- és styling munkákat. A sminkért a fent említett Make-Up Team Kft., a képernyős megjelenésért a Styling Szolgáltató Kft. felelt, a fodrászokat Hair Team Kft. biztosította.

Utóbbi cég is Rafaié volt, a Styling Kft. pedig azé a Magyar Eszteré, akivel Rafainak közös vállalkozása van. A 24.hu cikke szerint a megelőző, 2018-as évben is Rafai és a Rafai-Magyar páros cégei kapták a megbízást.