Hadházy Ákos: Csinos summa jár a parlamenti színjátékban vállalt mellékszerepekért

Hadházy Ákos: Csinos summa jár a parlamenti színjátékban vállalt mellékszerepekért

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő megkezdi a 2020. áprilisi „dudálós” tüntetés miatt kiszabott büntetése ledolgozását 2021. május 3-án egy szekszárdi tankertészetben (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lenyűgöző fizetéslistát tett közzé Facebook-oldalán Hadházy Ákos, amelyben az egyes parlamenti tisztségekért járó juttatásokat sorolja. A legszerényebb, bruttó 263 ezres bér az egyszerű bizottság tagságért jár, igaz, ez is egy pedagógus kezdőfizetésének felel meg. Egy bizottság alelnöke viszont már bruttó 658 ezer forint keres a képviselői alapbéren felül, míg az elnök bruttó 921 ezer forintot vihet haza havonta.

„Ezek az összegek a (bruttó) 1,3 millió forintos alapfizetésen felül járnak a képviselőknek, ha a parlamenti mandátumuk mellé elfogadnak egy protokolláris, túl sok plusz munkát nem igénylő pozíciót” – írja Facebook oldalán a Momentum frakciójában helyet kapó Hadházy.

A képviselő szerint nem azért nem javasolt ilyen bizottsági pozíciókat elfogadni, mert aránytalanul sok pénz ez az elvégzendő munkához képest. „Minden ilyen tisztség ugyanis valójában csak egy kis mellékszerep a parlamenti színjátékban. Ami amúgy nagyon keveseket érdekel, de arra alkalmas, hogy a demokrácia LÁTSZATÁT fenntartsa” – írja a politikus