Hadházy és a Momentum a civilekkel közös polgármester-jelöltet állít Zuglóban

Hadházy és a Momentum a civilekkel közös polgármester-jelöltet állít Zuglóban

Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom elnök, Rózsa András, zuglói polgármester-ejlölt és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Momentum videójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum Mozgalom bejelentette zuglói polgármesterjelöltjét, az eddigi, de kedd reggel a kampánya miatt lemondott alpolgármesterét, Rózsa Andrást. Rózsa Andrást támogatja a Momentum mellett Hadházy Ákos, Zugló országgyűlési képviselője, valamint a kerületi közélet egyik legjelentősebb civil egyesülete, a Civil Zugló Egyesület is – közölte a Momentum.

A jelöltségről hírt adó videóban Hadházy Ákos úgy fogalmazott: „A zuglói közélet megtisztulásának folyamata elindult, de a kerület intézményeit átszövő háló attól még létezik, hogy a hálót szövő pók már nincs hatalmon. Jövő júniusban lehetőségünk van arra, hogy befejezzük ezt a nagy munkát.” Rózsa Andrást olyan jelöltnek tartja, aki végre nekiáll kitakarítani a városházát és nem fél hozzányúlni a kényes kérdésekhez. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője hozzátette: „Magyarország rossz kezekben van. De ha körbe nézünk itt, akkor azt látjuk, Zugló is rossz kezekben van. Ahogy az országnak, úgy ennek a kerületnek is egy, a jelenleginél jobb vezetésre van szüksége. A Momentum Mozgalomban mi már megmutattuk Zuglóban, hogy az igazság oldalára állunk. Kiálltunk Hadházy Ákos mellett, aki akkor Tóth Csabát győzte le fölényesen az előválasztáson, és végül lett Zugló egyéni országgyűlési képviselője.” 

Gelencsér Feren hozzátette: Rózsa több mint 30 éve él Zuglóban, tudja, hogy ahhoz, hogy ismét egy fejlődő, tiszta és sikeres kerületben élhessünk, cselekvésre van szükség. „Meg kell felelnünk a folyton változó gazdasági és politikai környezet támasztotta kihívásoknak és győztesként kell kijönnünk minden helyzetből. Én arra vállalkozom, hogy tisztességgel, megértéssel de megalkuvás nélkül vezetem majd az önkormányzatot, hogy Zugló ismét a főváros egyik legsikeresebb kerülete legyen!” – fogalmazott. A közleményben azt is tudatták, hogy Rózsa András készen áll előválasztáson is megméretni magát, ha valamely ellenzéki szervezet más jelöltet kíván indítani. Bár a Momentum nem tért ki rá, de az a más jelölt az MSZP-s Horváth Csaba lehet, aki a kerület jelenlegi polgármestere.

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán azt írta, hogy a megállapodás értelmében az egyéni választókerületekben is közös jelölteket indít, illetve közös kompenzációs listát állít a Momentum és a Civil Zugló. De hangsúlyozta, hogy az együttműködés nyitott, ahhoz minden olyan erő csatlakozhat, amely egyetért a közösen megfogalmazott célokkal, és azért tenni is kész. Horváth Csabűát többször is bírálta mind Hadházy, mind más helyi ellenzéki szereplők.