Hadházy Ákos: Anyagi áldozatot kellene vállalnia az ellenzéknek

Hadházy Ákos: Anyagi áldozatot kellene vállalnia az ellenzéknek

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Élesen kritizálta az ellenzéket Hadházy Ákos amiatt, hogy eddig érdemben nem léptek fel a szuverenitásvédelminek nevezett törvény ellen. Szerinte az egyetlen helyes válasz erre az lenne, hogy nem panaszkodnak a játékszabályok újabb, önkényes és durva megváltoztatása miatt, hanem követelik a tisztességes játékszabályok feltételeinek visszaállítását.

A Magyar Hang megkeresésére Hadházy Ákos egyértelműsítette: szimbolikus, de nagyon fontos lépés volna, ha az ellenzék kimondaná, hogy ez már nem demokrácia. Meggyőződése szerint pedig ez azért nem történik meg, mert akkor le kellene vonni olyan konzekvenciákat is, amelyek anyagi áldozattal járnának az ellenzéki képviselők részéről. Ezek közé tartozik például, hogy a jól fizetett parlamenti jegyzői és bizottsági posztokról távoznak az ellenzéki képviselők és nem vennének részt a parlamenti viták „színjátékában” sem. – Az anyagi áldozat vállalása volna az első lépés, ami után az ellenzék reménykedhetne abban, hogy a társadalom egy része mögéjük álljon – fogalmazott a képviselő.

Hadházy Ákost megkérdeztük arról is, számít-e arra, hogy a jogszabály által biztosított lehetőséget kihasználva őt is megfigyeljék titkosszolgálati eszközökkel. Válaszában kifejtette, erre minden lehetőség adott, de azért nem tart az esetleges megfigyeléstől, mert ugyanazt hangoztatja a nyilvánosság előtt is, mint amit négyszemközti, vagy más szűkkörű megbeszéléseken, így kompromittáló információkat titkos megfigyelésekkel sem tudnak róla gyűjteni. A képviselő azzal ugyanakkor számol, hogy a hatalom a titkosszolgálatokat ellenzéki politikusok, vagy a kormánykritikus sajtó munkatársainak megfigyelésére, lejáratására, zsarolására használja majd fel.