Tömegesen elkezdte visszakérni a kormány a falvaktól az előlegként kiutalt uniós támogatást?

Tömegesen elkezdte visszakérni a kormány a falvaktól az előlegként kiutalt uniós támogatást?

Képünk csak illusztráció! (Fotó: Unsplash/Mufid Majnur)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, tömegesen kéri vissza a falusi önkormányzatoktól az állam a reménybeli EU-s támogatásokra kiutalt előlegeket – közölte Hahdázy Ákos független országgyűlési képviselő kedd reggel a Facebook-oldalán. Hozzátette, több helyről is elküldték neki a „rekviráló” levelet, egyet pedig be is mutatott anonimizálva.

Mint felidézte, az történt, hogy a kormány úgy is elkezdte osztogatni a pénzeket, hogy az EU-s forrásoknak csak egy kisebb része érkezett meg az országba. A falvaknak előlegeket is osztott, egyelőre saját pénzből – ezt követelik vissza. „A pénzek visszakövetelésénél egy rendeletükre hivatkoznak, de nem nehéz azt gondolni, hogy ezzel a lépéssel a központi költségvetés gyalázatos állapotát akarják kozmetikázni. Azt nem tudni, hogy ezt csak azokkal a településekkel teszik-e bosszúból, ahonnan elzavarták a fideszes kiskirályt, mint ahogyan azt sem, hogy végül mi lesz ezeknek a pénzeknek a sorsa” – tette hozzá.

Azt is írta, hogy „a korlátlanul ellopható EU-s pénzek tökéletes eszközt jelentettek ahhoz, hogy a Fidesz sakkban tartsa a polgármestereket: csak az kaphatott támogatást, aki vállalja, hogy a felsőbb utasítás szerint választja ki a munka elvégzésével megbízott céget, valamint ha jól szavaz a falu.”