Haon: Azt mondta a komádi orvos a betegnek, hogy nincs koronavírus Magyarországon

Haon: Azt mondta a komádi orvos a betegnek, hogy nincs koronavírus Magyarországon

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hajdú-Bihar megyei Komádiban a lakosok és a megyei portál állítása szerint az ügyeletes orvos azzal szerelt le egy koronavírus-panaszok miatt telefonáló beteget, hogy Magyarországon nincs koronavírus, nem megy ki hozzá.

Az esetről a megyei hírportál, a Haon.hu értesült. A kormánypárti sajtóalapítványhoz, a Kesmá-hoz tartozó portál azt írja, hogy az eset a hétvégén, szombatról vasárnapra virradó éjjel történt. A történteket megerősítette nekik Tóth Ferenc, az 5400 lakosú kisváros polgármestere.

Azt mondta, hogy az önkormányzat vasárnap délelőtt értesült a településen nagy felháborodást kiváltó esetről, az orvostól azonnal más vette át az ügyeletet. A polgármester azt is közölte, hogy a doktornő szerződését felbontják. Az ügyről tudomást szerzett az orvosi kamara is, ott elindították a vizsgálatot.

A polgármester szerint a doktornő helyesen járt el abban a tekintetben, hogy nem ment ki a beteghez. Hiszen akinél felvetődik a koronavírus-fertőzés gyanúja, oda mentőt kell küldeni. – Olyat azonban nem lehet mondani, hogy nincs koronavírus Magyarországon, főleg a mostanihoz hasonló éles helyzetben nem – jelentette ki Tóth Ferenc. Utóbb egyébként kiderült, hogy megfázása volt az ügyeletet hívó betegnek.