Három és fél évre ítélték M. Richárdot a Dózsa György úti halálos baleset miatt

Három és fél évre ítélték M. Richárdot a Dózsa György úti halálos baleset miatt

M. Richárd (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

M. Richárdot 3 év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte, és végleg eltiltotta a járművezetéstől a bíróság. A jogerős ítélet szerint a harmadrendű vádlott – akinek utasai meghaltak a balesetben – 1 év 3 hónap fogházbüntetést kapott, 2 év próbaidőre felfüggesztve, de őt előzetes mentesítésben részesítette, vagyis N. József mentesül a büntette előélet feltételei alól – írja a Telex.

Az ítélet indoklása szerint az ütközést vészfékezés helyett visszakormányzással el lehetett volna kerülni. A másodfokú bíróság rámutatott, az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy a baleset releváns oka a sebességkorlátozás túllépése és az elsőbbségadás megsértése volt.

A vádirat szerint 2017. május 15-én M. Richárd az engedélyezett 50 kilométeres sebesség helyett 130-as sebességgel közelítette meg a Dózsa György út Kassák Lajos utca kereszteződést, ahol egy, a Dózsa György útról a Kassák Lajos utcába szabálytalanul, a kanyart levágva kanyarodó Citroënnek ütközött. A balesetben a Citroën két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi életét vesztette.

A tárgyaláson M. Richárd bűnbánatot mutatott, és a következőket mondta: „Az elmúlt hat hónap magánzárkájában volt időm végiggondolni, hogy rossz irányba haladtam. Más úton kell ezt feldolgoznom. Szeretnék visszailleszkedni a társadalomba, családot alapítani, gyereket vállalni és ha ehhez szakemberre lesz szükségem, akkor szakemberrel.”

A balesetben meghalt fiatal férfi édesapja az ítélethirdetés után könnybe lábadt szemmel köszönte meg az újságíróknak, hogy az elmúlt években nem hagyták elsikkadni az ügyet. Az ítéletet úgy kommentálta, hogy „az egy vicc”. Szinte teljesen biztos abban, hogy szabadulás után, M. Richárd a tiltás ellenére újra vezetni fog.

Minden bizonnyal arra gondolt, hogy M. Richárd szilveszterkor drogos bulit tartott a belvárosi éttermében, ahol – a gyanú szerint – nem csak fogyasztotta, terítette is a kábítószert, ezért került ismét letartóztatásba. De a balesetet követően korábban is sok kihágása volt. Tavaly októberben jogosítvány nélkül vezetett egy Mercedest, majd egy újpesti edzőteremben gyúrt a lezárások idején. Egy másik ügyben pedig azzal vádolják, hogy pénzért akarta visszaszerezni jogosítványát.