Hasba lőtte az egyik nézőt a lovas íjász, most elítélték

Hasba lőtte az egyik nézőt a lovas íjász, most elítélték

Képünk csupán illusztráció, nem a baleset helyszínén és nem a balesetet okozó lovasíjászról készült!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még tavaly történt, hogy az esztergomi bazilika melletti füves területen egy lovasíjász-bemutató egyik nézőjének hasába nyílvessző fúródott. A figyelmetlen íjászt most ítélte el a bíróság, írja a Népszava.

Az Esztergomi Járásbíróság jogerős ítélete szerint az íjász figyelmetlen volt, és túl messziről indította el a lövést. A vessző ezért nem fúródott bele a céltáblául szolgáló szalmabálába, hanem lepattant róla, és egy nézőt talált hasba. Az eseményről készült videón az látható, hogy meglehetősen kis hely állt az íjászok rendelkezésére, és szinte körbe állták őket a nézők. Óhatatlanul is szemben volt valaki a lövésekkel.

A sérült sebesülése nyolc napon túl gyógyult, egy hónapig lábadozott. Tárgyalást nem tartottak, büntetővégzésben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 2 évre próbára bocsátották az íjászt. Vagyis egyelőre nem kell börtönbe vonulnia.

Címkék: Esztergom, lovasíjász