Hat személyt tartóztattak le a Völner-Schadl-ügyben

Hat személyt tartóztattak le a Völner-Schadl-ügyben

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Schadl-ügyben folyó nyomozásban ezidáig 13 fő gyanúsítotti kihallgatására került sor, melyből jelenleg 6 személy áll letartóztatás hatálya alatt – ezt válaszolta a legfőbb ügyész, Polt Péter Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írásbeli kédésére, amiről a 24.hu számolt be.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő még január végén érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésztől: a politikus a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hivatali visszaéléssel gyanúsított elnökével, Schadl Györggyel kapcsolatos botrányról akart többet megtudni. A 444 által közölt cikksorozat szerint ugyanis Schadl „Tónival, Barbarával és Ádámmal” is találkozott és egy rejtélyes, 35 éves nagy bizniszt akart elintézni.

Hadházy Ákos arról érdeklődött, kiderült-e már az, hogy mi volt a jegyzőkönyv szerinti „rejtélyes, nagy, 35 éves biznisz” vizsgálja-e az ügyészség ennek a kijelentésnek a büntetőjogi hátterét, az elhangzottak alapján felmerülő korrupciós bűncselekmények gyanúját?

A képviselő arról is érdeklődött, hogy a Schadl-ügynek jelenleg hány gyanúsítottja van és közülük jelenleg hányan vannak előzetes letartóztatásban. Válaszában a legfőbb ügyész azt írta, hogy a folyamatban lévő nyomozás a jelenleg már vizsgált korrupciós ügyeken túl kiterjed minden olyan közvádra üldözendő bűncselekmény vizsgálatára is, amellyel összefüggésben az eljárás során bűncselekmény gyanúját keltő adatok jutnak az ügyészség tudomására is.

Konkrét választ adott viszont arra a kérdésre, hogy hányan vannak az ügy miatt előzetes letartóztatásban, és hány gyanúsítottja van az ügynek: a válasz szerint ezidáig 13 fő gyanúsítotti kihallgatására került sor, melyből jelenleg 6 személy áll letartóztatás hatálya alatt.