Ügyészség: Völneren kívül nincs más kormánytag a korrupciós botrányban

Ügyészség: Völneren kívül nincs más kormánytag a korrupciós botrányban

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2021. július 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„…minden alapot nélkülöz Márki-Zay Péter közösségi médiás profilján megjelent azon állítás, miszerint: „ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől” – írta keddi közleményében a Központi Nyomozó Ügyészség. A hatóság szerint továbbra is csak az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkára, Völner Pál érintett a korrupciós botrányban.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét kedden a hvg.hu videósai kérdezték arról, hogy mire alapozza fenti állítását. Márki-Zay Péter elmondása szerint nem rendelkezik plusz információval a sajtóban megjelentekhez képest, arra utalt, hogy háttérinformációkból következtette ki a további kormánytag érintettségét.

Az ügyészség közleményében kitér arra is, hogy Schadl György és az ügy egy másik gyanúsítottja egymást hívta Gazdámnak. A Schadl-Völner-nyomozás lehallgatási jegyzőkönyveit részletesen feldolgozó 444.hu szerint elsősorban a végrehajtói kar elnöke és egy R. nevű gyanúsított társa nevezte egymást Gazdámnak, ám egy esetben Schadl egy olyan emberre utal Gazdámként, akivel Kubában együtt nyaralt.

A közelmúlt talán legsúlyosabb magyar korrupciós botrányáról, amibe egy miniszter-helyettes, a végrehajtói kar vezetője is belebukott, számos cikkben beszámoltunk. Ezeket ide és ide kattintva olvashatják el.