Herczeg Zoltán a sajtóból tudta meg, hogy börtönbe küldenék

Herczeg Zoltán a sajtóból tudta meg, hogy börtönbe küldenék

Herczeg Zoltán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csak a sajtóból tudta meg Herczeg Zoltán, hogy az ügyészség vádat emelt ellene és letöltendő börtönbüntetést kérnek. A Blikk érte el a divattervezőt, aki azt mondta, hogy nem kapott semmilyen előzetes értesítést, az egyik barátja küldte át az erről szóló cikket. Nem kívánta kommentálni, amíg nem látta az erről szóló hivatalos, ügyvédje által véleményezett dokumentumot. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az ügyészség közleménye szerint a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 61 éves férfival szemben kábítószer-kereskedelem, társa ellen pedig kábítószer birtoklásának bűntette miatt, mindkettőjükkel szemben börtönbüntetést indítványozva. Herczeg Zoltánról azt írják, hogy 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott. A vádlott az elfogását megelőzően röviddel szintén kannabiszt fogyasztott. A férfi által megszerzett kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát – írta az ügyészség.

Az eredeti gyanú Herczeg esetében kábítószer-kereskedelemről is szólt, fél évet töltött letartóztatásban, majd utána házi őrizetbe került.

Címkék: Herczeg Zoltán