Herczeg Zoltán visszavonul a divatipartól és új pályára áll

Herczeg Zoltán visszavonul a divatipartól és új pályára áll

Herczeg Zoltán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Herczeg Zoltán végleg búcsút vesz a divatvilágtól és a lakásfelújításait folytatja, illetve a fenntarthatóságban keresi a jövőt – írja a Blikk. 

„A divattervezés rendkívül sziszifuszi munka, a feladatok nagy részét – sajnos – nem a kreatív tevékenység, sokkal inkább a logisztika és a marketing, illetve az értékesítés teszi ki, emellett összességében a környezetre is rendkívül káros. Ráadásul anyagilag sem túl kifizetődő, a haszon elég egy viszonylag tisztes megélhetéshez, de arra már nem nyújt lehetőséget, hogy a nyugdíjas éveimre tartalékot tudjak felhalmozni” – mondta Herczeg a lapnak. 

Mint hozzátette, az anyagiak mellett a környezettudatosság is szerepet játszott a döntésében, miszerint felhagy a ruhatervezéssel. „Azt gondolom, csak a levegőbe beszélnék, ha a környezetvédelem mellett kardoskodnék, miközben magam is jelentősen károsítanám a környezetet a tevékenységemmel. Ezért úgy döntöttem, váltanom kell. A lakásfelújításokkal és a fenntarthatóság, klímavédelem népszerűsítésével foglalkozom a jövőben, ami akár sokkal jövedelmezőbb lehet, emellett pedig épp annyira ki tudom benne élni a kreativitásomat, mint a divattervezésben, sőt, még jobban is, nem beszélve annak társadalmi, környezeti hasznosságáról.”

A Blikknek arról is beszélt, hogy bár keményen dolgozott, bírósági ügyei alatt tartalékai jelentős részét elvesztette. Jelenleg minél inkább lepukkant garzonokat keres, amiket felújíthat, majd értékesíthet. „Közben kitalálom, hogyan lehetne a környezetvédelemből, a fenntarthatóságból megélni: vannak jó ötleteim, és elkezdek keményen dolgozni a megvalósításukon” – mondta.

Mint arról lapunk elsőként beszámolt, az egykori divattervezőt kábítószer-kereskedelem gyanújával tartóztatták le 2022 októberében, majd fél évet töltött letartóztatásban. Végül az ügyészség kezdeményezésére házi őrizetbe került, nyomkövetőt kellett viselnie. A nyomkövető augusztusban került le a lábáról. Herczeg Zoltánnal korábban hosszú interjút is készítettünk, amelyet ITT olvashat.