Hivatali vesztegetés gyanúja merült fel a zsámbéki hulladéklerakó ügyében

Hivatali vesztegetés gyanúja merült fel a zsámbéki hulladéklerakó ügyében

Szél Bernadett a zsámbéki hulladék-rekultiváció ügyében tett feljelentést (Fotó: Szél Bernadett / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő korábban feljelentést tett a zsámbéki hulladéklerakó ügyében, melyben most fordulat állt be – írja Facebook-oldalán a politikus, amit a 444.hu vett észre.

A szemétlerakó ügyével korábban az Átlátszó foglalkozott: májusban írták, hogy az azt megelőző hónapokban annak ellenére is nagy mennyiségű kommunális hulladékot szállítottak be a területre, hogy a telep üzemeltetője csak rekultivációra kapott engedélyt.

Szél Bernadett idén tavasszal fordult a hatóságokhoz. – A feljelentésemet ez év tavaszán hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és természetkárosítás miatt tettem meg: a telepre napi szinten 20-30 kamionnyi háztartási és veszélyes hulladékot hordtak be, az ellenőrzési tevékenységet szabotálták, az ügy feltárásában közreműködő lokálpatrióta, természetszerető civileket, saját kollegáimat és engem is változatos atrocitások értek – fejtette ki.

Mint most kiderült, az ügyben hivatali vesztegetés bűntett gyanúja, valamint Tarnai Richárd Pest Megyei Kormánymegbízott vonatkozásában felmerülő hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt nyomoznak.

Frissítés: Később „Félreérthető tartalom a Pest megyei kormánymegbízott személyét érintően" címmel tett közzé egy magyarázkodó közleményt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügyben pénteken a Pest Megyei Kormányhivatal is kiadott egy közleményt, amelyben idézik a kormánymegbízottat: A személyemmel kapcsolatba hozott feltételezések minden alapot nélkülöznek – írja a Hvg.hu.