Hollik István megemelné a légitársaságok adóját

Hollik István megemelné a légitársaságok adóját

Hollik István telefonos interjú közben 2020. szeptember 15-én (Fotó: Hollik István Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fideszes képviselőket kérdezett a Telex arról, mit szólnak ahhoz, hogy a Ryanair visszamenőleg árat emelt a kormány extraprofitadója miatt. A kormány fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményezett, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig adót emelne.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Telex kamerája előtt úgy vélekedett: keményen kell fellépni azon cégek ellen, amelyek a fogyasztókra akarják hárítani az extraprofitadót, ezért, ha a Ryanair az utasokra hárítja át az adót, akkor felmerülhet a légitársaságok adójának növelése. A politikus a Ryanairt is azok közé a vállalatok közé sorolta, amelyek a háborús helyzet következtében extraprofitra tettek szert, amely szerinte a Ryanair esetében több milliárd forint volt.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint ez fogyasztóvédelmi ügy, a politikának nincs dolga a kérdéssel. 

Mint az a napokban kiderült, a légitársaság az utasokra terheli a különadót, a díj mértéke utasonként 3900 forint, ennyivel emelik a jegyárat. A Ryanair általános szerződési feltételei között is az szerepel, hogy minden kormányzati adót az utasokra terhel.