Holnaptól Göncz Árpád Városközpont lesz az Árpád hídi metróállomás

Holnaptól Göncz Árpád Városközpont lesz az Árpád hídi metróállomás

Utolsó simítások az átadó előtt. Úgy tűnik azonban, akadnak még megoldásra váró feladatok az Árpád hídnál (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január 31-től a Göncz Árpád városközpont nevet viseli Árpád híd metróállomás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ honlapján.

Göncz Árpádról, Magyarország rendszerváltás utáni első köztársasági elnökéről és műfordítóról 2016-ban nevezték el a XIII. kerületi, Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő területet, ahová szobrot is állítottak az emlékére. Az érintett városrész nevének megváltoztatása korábban a XIII. kerületi önkormányzat kérése volt, amit 2016 márciusában a Fővárosi Önkormányzat elfogadott.

Ellenzi a Közlekedő Tömeg az Árpád híd metrómegálló átnevezését | Magyar Hang

A metrómegállót azonban nem nevezték át, az január végén valósul meg. Az utastájékoztatók, a térképek és a menetrendek frissítését a BKK munkatársai elkezdték és folyamatosan végzik.

Az átnevezéssel nem ért egyet mindenki, 2018-ban Bayer Zsolt például azt mondta, hogy „ha kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni, és le kell verni”.