Hűségprémiumot ad a szociális dolgozóknak Székesfehérvár fideszes polgármestere

Hűségprémiumot ad a szociális dolgozóknak Székesfehérvár fideszes polgármestere

Cser-Palkovics András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Bevezetjük a hűségprémiumot a városi szociális dolgozók számára! – jelentette be közösségi oldalán Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András.

– Tekintettel arra, hogy a szociális szektor munkavállalói igen nehéz, ám kritikus feladatot látnak el, Székesfehérvár Önkormányzata, a város teljes közösségének elismeréseként jutalmazási rendszert vezet be 2022-től – indokolta a városvezető. „Ez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy

• 10 éves munkaviszony után bruttó 100 ezer
• 15 éves munkaviszony után bruttó 150 ezer
• 20 éves munkaviszony után bruttó 200 ezer
• 25 éves munkaviszony után bruttó 250 ezer
• 30 éves munkaviszony után bruttó 300 ezer
• 35 éves munkaviszony után bruttó 350 ezer forintos egyszeri jutalomban részesülnek a fenti intézmények munkavállalói”.

– Mivel a rendszert most szeretnénk először bevezetni, ezért minden olyan munkavállaló megkapja majd a jutalmat, aki „betöltötte” ezeknek a kerek évfordulóknak valamelyikét. Magyarul nem kell, hogy pont jövőre essen a „kerek évfordulója” a munkavállalónak, ha például 13 éve dolgozik, akkor is megkapja a 10 éves jutalmat. A munkavállalók a jutalmat a jövőben pedig a munkaviszonyuk fordulónapjának hónapjában kapják majd meg. 2022-ben a hűségjutalom a négy intézményben összesen 116 munkavállalót érint, így összesen nagyjából 20 millió forintba kerül majd a prémiumok kifizetése az önkormányzatnak – tette hozzá.