Így segítené a balatoni strandok működését az MSZP

Így segítené a balatoni strandok működését az MSZP

Balaton (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A balatoni strandok működtetésére fordítaná az építményadót az MSZP pártigazgatója. 

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő az MSZP Facebook-oldalán Alsóörsről közvetített csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, jelenlegi formájában csak egy sarc az építményadó, amely szerinte lényegében üdülőadó, hiszen alóla a helyi lakosok a legtöbb esetben mentesülnek, és csak a nyaralóval rendelkezőknek kell fizetniük. Úgy látja, ezt az összeget a városvezetéseknek a strandok fenntartására, díjmentessé tételére kellene fordítaniuk, hiszen elfogadhatatlan, hogy a köztulajdonban álló Balatonba való bejutásért komoly pénzeket kell fizetniük a magyar embereknek.

Az ellenzéki politikus elmondta, a polgármestereknek lehetőségük van arra, hogy lépjenek addig is, amíg az állami kompenzációról szóló törvény megszületik. Felidézte, hogy az MSZP azt javasolja, az önkormányzatok kapjanak támogatást ahhoz, hogy díjmentesen tudják üzemeltetni a Balaton melletti strandokat.

Címkék: MSZP, építményadó