Index: kiszállt Tiborczcal közös cégéből Mészáros Lőrinc

Index: kiszállt Tiborczcal közös cégéből Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetlen részvénye sem maradt az Appeninn Holding Nyrt.-ben Mészáros Lőrinc és felesége tőkealapjának. A felcsúti milliárdos eddig az egyre terjeszkedő ingatlanos cég részvényeinek 18,33 százalékát birtokolta a Konzum II tőkealapon keresztül, a részesedését viszont egy tőzsdén kívüli ügylet keretében teljes egészében megvásárolta egy Zinventive Vagyonkezelő Zrt. nevű cég – írta az Index.

A Zinventive Vagyonkezelő tulajdonosi körén keresztül szorosan kapcsolódik a Bayer Construct vállalatcsoporthoz, amely közel két évtizedes múltjával Magyarország egyik meghatározó építőipari és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégcsoportja – írták MTI-hez eljuttatott közleményükben. A Zinventive tulajdonosa a cégadatok szerint egy bizonyos Balázs Attila, aki Schmidt Bélával együtt a Bayer-csoport tulajdonosa is.

Állami milliárdokból fejlesztheti a Club Aligát a Tiborcz-Mészáros duó | Magyar Hang

Két cég is nyert összesen majdnem 2 milliárdot.

Az Apeninn legnagyobb részesedéssel bíró tulajdonosa továbbra is a Tiborcz István-féle BDPST Zrt., emellett az OTP ingatlanalapjának van még részesedése a cégben, 5,09 százalék. Az Appeninn az elmúlt időben sok fejlesztéssel került be a hírekbe, legutóbb például azzal, hogy közel 2 milliárd forint állami támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán a balatonvilágosi Club Aligához tartozó kikötő és a balatonfüredi kikötő fejlesztésére – írja az Index.