Induljon-e nemzeti konzultáció arról, hogy induljon-e Békemenet

Induljon-e nemzeti konzultáció arról, hogy induljon-e Békemenet

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, Bayer Zsolt újságíró, Fritz Tamás politológus és Bencsik András, a Békemenet Egyesület elnöke a CÖF békemenetének indulása előtt az V. kerületi Alkotmány utcában 2014. március 29-én (Fotó: MTI Fotó: Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A viszonylag ismert politikai és gazdasági okokból Magyar Nemzetnek nevezett napilap úgy értesült, hogy Orbán Viktor újabb nemzeti konzultáció jelentett be. Hogy miről, az tulajdonképpen teljesen mindegy. Az is teljesen mindegy, hogy hányan töltik ki. Ugyanis a nemzeti konzultáció, az olyan, mint a Békemenet: mindig az aktuális lesz a legsikeresebb. „Határ a csillagos ég!” Tudják ki mondta ezt, ugye? Na, pont ő.

És ha mégsem töltik ki többen ezt a nemzeti konzultációt, mint az előzőt? Gond egy szál se: Békemenet indul majd a nemes cél érdekében. És ha a Békemeneten nem lesznek többen, mint az előzőn voltak, akkor lesz majd nemzeti konzultáció arról, hogy Alaptörvénybe írjuk-e, hogy minden Békemenetre több embernek kell elmennie, mint ahányan az előzőn voltak.

Amennyiben ezt a nemzeti konzultációt így sem töltik ki elegen, akkor már útjára is indul az újabb Békemenet, hogy a magyar emberek erőt mutatva jelezzék, hogy senki nem gátolhatja meg az újabb nemzeti konzultáció sikerét.

Új nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor | Magyar Hang

Megeshet persze, hogy erre a Békemenetre kevesebben mennének el, mint ez előzőre. Ez esetben a kabinet nemzeti konzultáció keretében kérdezné meg a magyar embereket arról, hogy legszívesebben mi ellen vonulnának fel egy esetleges következő Békemeneten.

Ha ezt a nemzeti konzultációt valamiért nem töltenék ki annyian, mint az előzőt, akkor a kormánypárt Békemenetet indítana annak érdekében, hogy a magyar emberek üzenhessenek a többi magyar embernek, hogy legközelebb ne mulasszák el kitölteni a nemzeti konzultációs ívet. Nehéz elképzelni, de nem lehetetlen, hogy erre a Békemenetre kevesebben mennének, mint az előzőre. Ebben az esetben pedig a kormány csak egy dolgot tehet: nemzeti konzultáció keretében megkérdezi a magyar embereket arról, hogy indítson-e tájékoztató jellegű plakátkampányt, annak érdekében, hogy minden magyar értesülhessen a következő Békemenetről.

És persze biztos, ami biztos alapon azért elindítana egy újabb Békemenetet.