Iványi Gábor: Ez ördögi és teljesíthetetlen elvárás

Iványi Gábor: Ez ördögi és teljesíthetetlen elvárás

Iványi Gábor és a NAV-osok a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség székháza előtt 2022. február 21-én. Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljesíthetetlennek és ördöginek tartja Iványi Gábor, hogy a kormányhivatal törölte nyilvántartásukból a MET által fenntartott MÁV telepi és a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnáziumot.

Ahogy arról beszámoltunk, a jövő héten kezdődik a tanév, ami tökéletes alkalmat teremtett Sára Botondnak, a fővárosi kormányhivatal vezetőjének arra, hogy törölje a nyilvántartásból Iványi Gábor két iskoláját. Az indoklás szerint fenntartóként a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a közműszolgáltatóknál és az adóhatóságnál is jelentős tartozást halmozott fel, ez pedig veszélyezteti a gyerekek folyamatos és biztonságos nevelését.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ma délutáni sajtótájékoztatóján Gazdig Róbert, a Wesley Kincsei igazgatója elmondta:  egész nyáron azon dolgoztak, hogy megfeleljenek minden feltételnek, amelyeket a fővárosi kormányhivatal, a NÉBIH és a Katasztrófavédelem támasztott feléjük annak érdekében, hogy elkezdhessék a tanévet. Emiatt hidegzuhanyként érte őket a fővárosi kormányhivatal döntése. Hozzátette, a kormányhivatal bejelentése a szülők és a pedagógusok kétségbe vannak esve. Az igazgató szerint a szülőknek a kormányhivatal levélben sorolta föl azokat az iskolákat, ahova szeptember 2-ig beírathatják gyerekeiket. A szülők szerint a levelekben az is állt, kötelességük beíratni a gyereküket a fennmaradó három napban. Gazdig szerint ez megvalósíthatatlan, méghozzá azért, mert 300 gyerekről van szó, akiket korábban több más iskolából is elutasítottak, sok esetben meg sem vizsgálták, hogy az adott intézmények be tudják-e fogadni a diákokat, van ahol, csak egy-két szabad hely van, s több esetben az iskola 2-3 órás útra esik a gyerekek lakhelyétől.

Iványi Gábor, a MET elnöke azt mondta, nemcsak teljesíthetetlennek, hanem ördöginek is tartja a kormányhivatal elvárását. Szerinte ugyanis „semmi értelme kiszakítani a gyerekeket onnan, ahol végre otthonra találtak.” (...) „Ami emögött az intézkedés mögött van nem szolgálja Magyarország érdekeit, nem szolgálja a magyar oktatásügy érdekeit és a legkevésbé sem szolgálja a gyerekek érdekeit” – szögezte le, hozzátéve, hogy „az egész döntés mögött valamilyen egészen visszataszító politikai játszma és gonosz politizálás” áll. Ez szerinte már csak azért is így van, mert korábban nem volt szó közüzemi tartozásokról, csak azokat a feltételeket fogalmazták meg feléjük, amelyeket azóta teljesítettek. A MET elnöke beszéde végén hangsúlyozta, a döntést jogi úton fogják megtámadni.