Jakab Péter: Nyissák meg Mészáros szállodáit a menekülteknek

Jakab Péter: Nyissák meg Mészáros szállodáit a menekülteknek

Mészáros Lőrinc (Fidesz–KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatosan érkeznek a menekültek – kárpátaljai magyarok, ukránok – a magyar–ukrán határra. Az Orbán-kormány pedig azon túl, hogy átengedi őket, semmilyen érdemi segítséget nem ad – írta szombat esti Facebook-bejegyzésében Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

„Az önkormányzatok és a civilek próbálnak most is segíteni azoknak, akiket Orbán haverja, Putyin elüldözött az otthonaikból. A magyarok ezúttal is jelesre vizsgáznak emberségből, ha úgy tetszik kereszténységből. A kormány meg ezúttal is megbukott” – tette hozzá.

Ezért aztán Jakab Péter azt tanácsolta, hogy „Orbán másik haverja, Mészáros nyissa meg a szállodáit a menekülő családok előtt”, természetesen ingyen. „Azok a szállodák ugyanis közpénzből kerültek hozzá. Azok a szállodák a magyaroké, mi meg – a kormánnyal ellentétben – szolidárisak vagyunk a bajba jutottakkal.” Emellett, ha az a kapacitás sem lenne elég, akkor nyissák meg a stadionokat. „A fűtött gyep is jobb, mint a fagyos aszfalt valahol Záhony környékén” – írta Jakab Péter.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrkapitányság a Telex kérdésére elárulta, csütörtök 11 óra és szombat 11 óra között összesen 27  011 ember lépett át az ukrán határátkelőhelyeken Magyarországra.

Tudósítóink pénteken még azt tapasztalták, hogy lényegében a semmibe érkeztek azok a menekültek, akik Tiszabecsnél lépték át az ukrán–magyar határt, semmilyen állami hátterű ellátást nem kapnak a helyszínen. Szombatra már rengeteg önkéntes érkezett a helyszínre, a Vöröskereszt munkatársai is ott vannak, ahogy a környékbeli önkormányzatok is igyekeznek segítséget nyújtani. A Magyar Hang helyszíni tudósítóinak beszámolója szerint több sátrat is felhúztak már a környező települések önkormányzatainak segítségével, illetve érkezett egy busz is, amelyet lényegében melegedőnek használnak. Hőgombák is vannak már a határátkelőnél, illetve rengeteg étel is érkezett, hogy a menekülők enni tudjanak.

A háborúról szóló folyamatos, percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni.