Jakab Péter: Talán a jövőben Mészárosnak is elég lenne „együttérzést” adni

Jakab Péter: Talán a jövőben Mészárosnak is elég lenne „együttérzést” adni

Jakab Péter (Fotó: Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Együttérzés – Jakab Péter szerint ennyit tud adni a miniszterelnök a bajbajutott melósoknak, vállalkozásoknak egy évvel a válság kirobbanása után. Facebook oldalán azt írta, hogy úgy tűnik, ez az új valutája a magyarnak.

– Talán a jövőben Mészárosnak meg a kiscsaládnak is elég lenne „együttérzést” adni, cserébe Mészáros meg a kiscsalád – vagyis Orbán – pénzét odaadhatnánk a bajba jutott melósoknak és vállalkozásoknak – közölte, hozzátéve, hogy ez lenne a valódi együttérzés.

A Jobbik elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje a téma kapcsán kitért arra a budapesti kávézóra is, amely állítása szerint 105 nap után kapta meg a bértámogatást. Az összeg pedig 12 főre a járulékok levonása után 4 hónapra összesen 500 ezer forint. „Azaz nettó büszke 10 426 forint/ fő/ hó. KÖ-SZÖN-JÜK! ” – írták.

Arról már hetek óta hallani, hogy rendkívüli módon csúsznak az ígért bértámogatások, a kormány ezért nemrég a kifizetések felgyorsításáról döntött. Orbán Viktor pedig azt mondta a reggeli rádióinterjújában, megvannak az eszközök arra, hogy a bértámogatásokat nem csak az újranyitásig fogják fenntartani, hanem az újranyitás után is egy hónappal.